Miksi Terapiatalo Quu syntyi?

07.03.2019

Monet transsukupuoliset ja sukupuoleltaan moninaiset etsivät itselleen apua ja tukea, mutta törmäävät usein haasteisiin, kun he haluavat löytää mielenterveyden alan ammattilaisen, jolla olisi erityistä osaamista ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuuden kysymyksissä. Monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat sekä tukea muutokseen tai elämänkriisiin hakevat henkilöt haluavat varmistaa, että oma työntekijä osaa olla sensitiivinen ja kunnioittava - oli työskentelyn kohteena sitten vähemmistöidentiteettiin liittyvät kysymykset tai ei.

Mitä enemmän aloimme itse profiloitua tällaisiksi ammattilaisiksi, huomasimme yhteisen palomme lähteä kehittämään yritystä ja palvelua, joka keskittyy erityisesti moninaisuuden kysymysten ympärille. Tavoitteenamme Quussa on luoda erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja ja räätälöityjä palveluita sekä tuoda saman katon alle asiantuntijoita ja ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet moninaisuuden kysymyksiin.

Kaikki Quun ammattilaiset ovat tehneet yhteistyötä HUS:n sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan kanssa heidän ohjatessa maksusitoumuksella asiakkaitaan terapiajaksoille luoksemme. Nyt jatkamme tätä yhteistyötä Terapiatalo Quussa. Lisäksi meillä on taustaa niin Setan Transtukipisteen kuin Trasekin kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä sensitiivisen ja turvallisen kohtaamisen arvot ohjenuoranamme olemme innolla ja suurta merkityksellisyyden tunnetta kokien tarttuneet uusiin haasteisiin!

Lisää taustastamme voit lukea Quun tarinasta.