SanTra Rinne


SanTra Rinne
Suomessa ja Saksassa laillistettu psykologi
"Tahdolla ja taidolla" parisuhdeohjelman ohjaaja

Integratiivinen psykoterapeutti (valmistuminen 2023)
p. 0442314342
sähköposti: santra.rinne@terapiataloquu.fi


Työskentelykielet: suomi, englanti, saksa, ruotsi


Olen Sateenkaaripsykologi, eli sateenkaari-ihminen ja psykologi. Tarjoan psykologipalveluita, ymmärrystä ja tukea asiakkaille, joille tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus ovat tärkeitä. Kyseenalaistan heteronormatiivisuutta, vastustan rasismia, marginalisoimista ja syrjintää. Pyrin vahvistamaan ihmisten mahdollisuuksia itsemäärittelyyn ja voimautumiseen.

Olen opiskellut berliiniläisessä yliopistossa psykologian opinnot myös sateenkaarinäkökulmista sekä nais- ja sukupuolentutkimusta osana yliopisto-opintoja. Tampereen yliopistossa opiskelin naistutkimuksen maisteriohjelman gradua vaille valmiiksi, kunnes psykologityö sekä same-sex kilpa- ja sateenkaaritanssiura menivät toisen opinnäytetyön edelle. Psykososiaalista työtä olen tehnyt kymmenisen vuotta: itsenäisenä ammatinharjoittajana, perheneuvoloiden psykologina, perheasiainsovittelijana, koulupsykologina peruskoulu- ja lukioikäisille, terveyskeskuspsykologina sekä Berliinissä homo- ja bi-seksuaalisille tytöille ja naisille sekä transihmisille suunnatussa järjestössä.

Työkalupakistani löytyvät mm. suomi, englanti, saksa, ruotsi; sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden sensitiivisen kohtaamisen resurssit; Hyväksymis- ja omistautumisterapian välineet stressinhallintaan, arvojen pohdintaan ja unelmien tavoitteluun; masennuksen "Käypä hoito"- suositusten mukainen Interpersoonallinen psykoterapia; "Tahdolla ja taidolla"-parisuhdeohjelman rakentavat vuorovaikutuskeinot; harjoitukset ja kotitehtävät; liikunta- ja urheilupsykologian työkalut.

Santra on hymyilevä, kannustava, pohdiskeleva. Hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja hän tarttuu oleellisiin asioihin, haastaa ajatteluani, mutta antaa arvoa myös omille ajatuksilleni.

Santra on helposti lähestyttävä ja hänelle on helppo puhua vaikeistakin asioista. Terapiasessiot olivat myös hauskoja ja oli mukava saada nauraa pitkästä aikaa, vaikka omassa elämässä olikin vaikeita asioita menossa.