Santra Rinne


Santra Rinne
Suomessa ja Saksassa laillistettu psykologi
"Tahdolla ja taidolla" parisuhdeohjelman ohjaaja
p. 0442314342
sähköposti: santra.rinne@terapiataloquu.fi


Työskentelykielet: suomi, englanti, saksa, ruotsi


Olen Sateenkaaripsykologi, eli sateenkaari-ihminen ja psykologi. Tarjoan psykologipalveluita, ymmärrystä ja tukea asiakkaille, joille tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus ovat tärkeitä. Kyseenalaistan heteronormatiivisuutta, vastustan rasismia, marginalisoimista ja syrjintää. Pyrin vahvistamaan ihmisten mahdollisuuksia itsemäärittelyyn ja voimautumiseen.

Olen opiskellut berliiniläisessä yliopistossa psykologian opinnot myös sateenkaarinäkökulmista sekä nais- ja sukupuolentutkimusta osana yliopisto-opintoja. Tampereen yliopistossa opiskelin naistutkimuksen maisteriohjelman gradua vaille valmiiksi, kunnes psykologityö sekä same-sex kilpa- ja sateenkaaritanssiura menivät toisen opinnäytetyön edelle. Psykososiaalista työtä olen tehnyt kymmenisen vuotta: itsenäisenä ammatinharjoittajana, perheneuvoloiden psykologina, perheasiainsovittelijana, koulupsykologina peruskoulu- ja lukioikäisille, terveyskeskuspsykologina sekä Berliinissä homo- ja bi-seksuaalisille tytöille ja naisille sekä transihmisille suunnatussa järjestössä.

Työkalupakistani löytyvät mm. suomi, englanti, saksa, ruotsi; sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden sensitiivisen kohtaamisen resurssit; Hyväksymis- ja omistautumisterapian välineet stressinhallintaan, arvojen pohdintaan ja unelmien tavoitteluun; masennuksen "Käypä hoito"- suositusten mukainen Interpersoonallinen psykoterapia; "Tahdolla ja taidolla"-parisuhdeohjelman rakentavat vuorovaikutuskeinot; harjoitukset ja kotitehtävät; liikunta- ja urheilupsykologian työkalut.