Kuka istuu sinua vastapäätä? – Quun työntekijöiden itsemäärittely ja moninaiset identiteetit

Quu on työyhteisö, jonne me kaikki olemme tulleet psykologeina, mutta samalla monella muullakin roolilla. Tiimimme on kirjava sekoitus sukupuolentutkijaa, seksuaaliterapeuttia, ihmisoikeustyöntekijää, sateenkaariperheen vanhempaa, aikuista lasta, sisarusta, taiteilijaa, tanssijaa, tanssinopettajaa, burleski- ja dragesiintyjää, koiraharrastajaa, kinkyä, kirjoittajaa, runoilijaa, musiikkirakasta, liikkujaa, yksilö- ja joukkueurheilutaustaista, queer-henkilöä, kaveria, ystävää, yhteisön jäsentä, panseksuaalia, transihmistä, ei-binääriä ihmistä, ay-aktiivia, kirkkoon kuuluvaa, kirkosta eronnutta, elokuvaharrastelijaa, teatteriharrastajaa, teknotamppaajaa, queer-feministisen taiteen kuluttajaa, puutarhanhoidonharrastajaa, savolaista, kirjapiiriläistä, vapaamielistä, avioeronnutta, monisuhteista.

Meillä on erilaisia taustoja ja kokemuksia elämässämme ja koemme ne rikkautena. Kun pyrimme kohtaamaan jokaisen asiakkaan arvostaen kaikkine niine puolineen, jotka hän haluaa työskentelyssä tuoda esiin, oma moninaisuutemme on tuolle kohtaamiselle arvokas lähtökohta. Se voi tuoda työhömme syvempää ymmärrystä ja kykyä kohdata moninaisuus myös asiakkaissamme. Työskennellessämme meitä ohjaavat tietysti sinun arvosi sekä psykologien ammattieettiset arvot.

Kun liikumme oman elämämme kentältä toiselle, törmäämme joskus myös rooliristiriitoihin. Miten olla psykologi ja terapeutti ja miten silti elää yksityiselämäänsä kuten haluaa, osana erilaisia yhteisöjä? On erilaista tehdä terapiaa pienessä Suomessa kuin jossakin maailman isossa metropolissa, jossa on helpompaa valita erilaisia vapaa-ajan toimintaympäristöjä, kuin joita asiakkailla on. Jos meihin törmää vapaa-ajallaan, luottamuksellisuus tottakai säilyy. Jos et tervehdi, me emme tervehdi. Mikäli tervehdit, mekin lyhyesti tervehdimme ja sanomme esimerkiksi, että olit joku tutun tuttu, mikäli joku sitä kysyy. Asiakkuutesi meillä on sinun yksityisasiasi.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan terapeuttisen työskentelyn Quun terapeutin kanssa, jonka tunnet jo muualta tai sinulla on huolia siitä, miten aiemmin tunnemme ja onko työskentely mahdollista, kysy toki asiaa suoraan. Aiemmasta historiastamme riippuen todennäköisesti suosittelemme sinulle toista tuntemaamme työntekijää, jotta työskentely alkaa ammatillisesti vakaalta pohjalta. Ymmärrämme kuitenkin hyvin, että välillä on helpompaa lähestyä ennestään tuttua ihmistä kuin vierasta ammattilaista.

Olet tervetullut meille yhtä kokonaisena ihmisenä kuin mekin olemme paikalla tekemässä työtämme!

Quun psykologit

Maarit, Mari, SanTra, Jaana, Outi ja Laura

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
admin

admin

On Key

Related Posts

Tule meille työkaveriksi Terapiatalo Quuhun! 

  Oletko kliinisellä työkokemuksella varustettu seksuaalisuuden, sukupuolen ja suhteiden moninaisuuden kysymyksiin perehtynyt sote-ammattilainen? Kaipaatko uusia mahdollisuuksia päästä kehittämään osaamistasi ja rakentamaan terveydenhuollon palveluita yhä enemmän

Tiedote Kanta-palvelujen käyttöönotosta

Terapiatalo Quu Oy:ssa otetaan vaiheittain käyttöön lakisääteinen valtakunnallinen Kanta- palvelu 17.5.2022 alkaen. Käyttöönoton jälkeen käyntitietosi tallentuvat Kanta-järjestelmään. Ennen tätä käyt kuitenkin oman terapeuttisi kanssa liittymisen

Tiedote Terapiatalo Quun palvelumaksuista

Terapiatalo Quun palvelumaksut 1.2.2022 alkaen   Terapiatalo Quu laskuttaa palvelut kerran kuukaudessa aina kuun ensimmäisellä viikolla. Laskutuksen yhteydessä lisäämme 1.2.2022 jälkeen laskulle toimistomaksun 6 euroa/lasku.