Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen opettajan työssä, 3 op

Mitä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan? Miksi moninaisuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä huomioida koulussa? Miten moninaisuutta voi huomioida opetuksessa ja muissa tilanteissa? Miten vahvistetaan turvallisuuden tunnetta koulussa?

Koulutuksessa haetaan vastauksia näihin kysymyksiin asiantuntijaluentojen, harjoitusten ja omien kehittämistehtävien avulla.

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta.

 

Opetuksen aikataulu:

Koulutus sisältää 3 lähiopetuspäivää, joihin liittyy 3 kehittämistehtävää. Tehtävistä käydään myös verkkokeskustelua Moodle-alustalla. Kaikki tehtävät on suoritettava kesäkuun 2022 loppuun mennessä todistuksen saamiseksi.

HUOM! Koulutus suoritetaan kokonaan etänä.

 

Opetuspäivät:

17.3., 11.4. ja 10.5., aina klo 16.30 – 19.30. Opetukseen osallistutaan Zoom-linkin kautta, ja tallennetut videot löytyvät Moodlesta.

 

Kouluttajat

Terapiatalo Quu, www.terapiataloquu.fi

Laura Blomqvist, psykologi (PsM) ja psykoterapeutti

Mari Korpela, psykologi (PsM) ja psykoterapeuttikoulutuksessa (valmistuminen 2023)

 

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea perusopetuksen, lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajat sekä oppilashuollon henkilökunta. Hakuaika alkaa 10.1. ja päättyy 6.3. Hakulomakkeelle pääset tästä linkistä: https://forms.gle/RXqnrRHSBCMtT4CJ8

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com  puh. 044 23 85 827

Sisällön osalta myös Laura Blomqvist, laura.blomqvist@terapiataloquu.fi , puh. 044 238 3741

 

Osallistujien kommentteja aiemmista koulutuksista:

 

”Koulutus jäi hyvin vahvasti mieleen ja pidin siitä kovasti. Taitavasti rakennettu, ja sisältö erittäin tärkeää. Puhujat olivat oikein asiantuntevia ja sopivan lämpimiä. Kiitos!”

”Hyvä koulutus! Aihepiiri on tärkeää nostaa puheenaiheeksi sopivin väliajoin. Terminologia ja ehkä lainsäädäntökin sekä käytännöt varmastikin muuttuvat ajan myötä.”

”Uutta tietoa, jätti paljon miettimään asioita, motivoi pohdiskelemaan lisää.”

”Parasta oli käytännönläheisyys, konkreettiset vinkit, selkeät materiaalit ja puhuttelevat esimerkit yhdistettynä tutkittuun tietoon.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *